DONA

i SALUT

6 d’ Abril
Presentació del llibre Quan cridem els nostres noms de l’ Alba Alfageme

Una obra clara i directa, basada en casos reals atesos per l’autora, sobre les conseqüencies psicologiques que te el patriarcat en les dones, i que ofereix eines per alliberar-se d’aquesta càrrega. Alguns dels temes que l’autora tracta són: el #MeToo i el #cuentalo, l’aquelarre de la culpa, la hipersexualització dels cossos, la perversió del missatge, el purple washing, la identitat i la interseccionalitat, l’autodefensa feminista, les cadenes d’or i el món dels poderosos, la sororitat o el cercle de les dones, entre altres.
Amb il·lustracions de Nirvana Jimenez.
L’Alba Alfageme i Casanova és dona, mare, feminista i psicòloga i ha centrat la seva vida professional i personal en la lluita i defensa dels drets de les dones. Ha crescut gaudint de la vida, però alhora havent de fer front a experiències complexes i difícils pel sol fet de ser dona, el que l’ha portat a augmentar el seu compromís en la lluita contra el masclisme.
Ha col·laborat amb diverses ONG en l’àmbit dels drets de les dones i concretament en la lluita contra la violència masclista i sexual en diferents indrets del món, com el Salvador, Brasil i Índia entre altres.
Ha treballat al Departament d’Interior coordinant polítiques públiques de seguretat en l’àmbit de l’atenció a les víctimes. Imparteix docència en diferents graus i màsters universitats en l’àmbit de la victimologia i l’atenció psicològica en situacions d’emergència. És supervisora de diferents equips de professionals que treballen en l’àmbit de la violència i consultora en temes de gènere.
És col·laboradora habitual de diferents mitjans de comunicació, articulista i ha col·laborat en diferents projectes artístics com a forma de denuncia de la violència masclista, com la instal·lació Macho Man.
“El feminisme m’ha canviat la vida… no és un camí senzill però és l’únic possible a nivell personal i col·loctiu per acabar amb el masclisme".

28 d’abril
Dol Perinatal, a càrrec de Cristina Barana

Visibilitzem el dol perinatal.
Cristina Barana Vidal, Mare i llevadora referent del dol perinatal a l’ASSIR Lleida. Membre del comitè del dol perinatal HUAV-Atenció primària.
Llevadora referent d’alletament matern a l’ASSIR Lleida. Co autora de la guia de lactància materna i cura del nadó: SÓC AQUÍ MARE.
Co fundadora del projecte AMICS DE LA POPA.
Exerceixo la meva professió de llevadora en atenció primària i també a sala de parts.

 

26 de maig
Trastorns alimentaris en període pandèmic, a càrrec de Gina Badia
Dra. en Dra. en Psicologia
Coordinadora de la Unitat Funcional de TCA del Hospital Universitari Sta. Maria de Lleida.

16 de juny

Impacte de les xarxes socials, a càrrec de Neus Aymamí

M.Neus Aymamí i Sanromà. Doctora en Psicologia. Responsable de la Unitat de Joc Patològic i Altres Addiccions Conductuals de l’Hospital Universitari Santa Maria de Lleida des d’octubre de 2018. Amb més de 30 anys d’experiència en aquest àmbit, quan es va crear la Unitat de JP de l’Hospital Universitari de Bellvitge, pionera en tot l’estat. Pel que fa a la docència, ha estat professora associada de la Universitat de Barcelona durant 12 anys i actualment col·labora com a tutora de pràctiques dels alumnes de Grau i Màster de la Facultat de Psicologia de la UdL. A nivell de recerca, és autora i coautora de més d’un centenar de publicacions en revistes nacionals i internacionals d’impacte, ha participat en nombrosos congressos nacionals i internacionals i ha col·laborat en diversos projectes de recerca, actualment amb l’IRB (Institut de Recerca Biomèdia de la UdL). També és membre del Consejo Asesor de Juego Responsable (CAJR), de la Dirección General de Ordenación del Juego.

Ajornat